Marţi , 8 Noiembrie 2016

Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, printre monumentele istorice care vor fi restaurate de Ministerul Culturii

 Recent, Institutul Național al Patrimoniului (INP) a publicat lista care cuprinde 30 de noi monumente istorice care sunt eligibile pentru finanțarea lucrărilor de restaurare, dacă fondurile Ministerului Culturii, alocate pentru anul 2017, vor suporta acest lucru. În acest clasament publicat, Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin ocupă locul 10, însumând un punctaj de 153,4 puncte.

„Rezultatele evaluării comisiei INP pentru includerea unor noi obiective în Programul Național de Restaurare (PNR) situează Casa lui Iuliu Maniu pe  locul 10, cu 153,4 puncte, lucru care ne dă speranța că vom reuși să beneficiem de Programul Național de Restaurare. Decizia introducerii în PNR se va face în perioada următoare, în funcţie de punctajul obţinut de fiecare obiectiv şi de fondurile alocate de Ministerul Culturii pentru anul 2017.Mulțumesc pentru sprijin Cancelariei Primului Ministru, Direcției pentru Cultură Sălaj și, nu în ultimul rând, proiectanților care au actualizat proiectul după cerințele INP”, a transmis parohul Crisian Borz.

De la începutul anului 2016, pe adresa INP au fost depuse 86 de cerereri privind înscrierea unor obiective în PNR, solicitările fiind făcute de instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, de reprezentanţii administraţiei centrale sau locale, de cei ai cultelor recunoscute sau de persoane pentru care problemele patrimoniului reprezintă o preocupare reală.

Evaluarea dosarelor a fost făcută de o Comisie alcătuită din cinci specialişti ai INP, fiecare acordând un punctaj obiectivului în funcţie de criteriile de prioritate stabilite. Obiectivele evaluate de comisia Institutului Naţional al Patrimoniului au obţinut valori cuprinse între 186 şi 68 de puncte,

Decizia introducerii în Programul Naţional de Restaurare se va face în funcţie de punctajul obţinut de fiecare obiectiv şi de fondurile alocate de Ministerul Culturii pentru anul 2017, sume care trebuie să acopere finanţarea prioritară a obiectivelor deja înscrise în Program.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult