Joi , 16 Noiembrie 2017

Cartel ALFA sprijină protestul APIA

 Alături de angajaţii APIA Sălaj a fost la protest şi liderul Cartel ALFA Sălaj care sprijină demersul acestora.

 

 

Liderul Cartel ALFA Sălaj, Pompiliu Ceaca, este profund nemulţumit de felul în care arată atât Legea salarizării, cât şi de faptul că se face transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

 

 

Am venit să-mi susţin colegii din sindicatul APIA la protestul lor spontan pentru a-şi rezolva problemele cu salariile. Ţinând cont de activitatea specifică a acestei Agenţii, responsabilitatea pe care şi-o asumă fiecare, problematica la care sunt supuşi, eu cred că salariile ar trebui să fie motivante. În condiţiile în care Noul Cod fiscal despre care ştiţi că noi, Cartel ALFA, am fost cei mai îndârjiţi ca să-l blocăm, vor fi pierderi foarte mari, undeva între 20 şi 40 la sută din salariu, iar 80 la sută dintre salariaţii APIA vor fi afectaţi de aceste măsuri. Li s-a spus, de exemplu, că va fi o scădere minimală, undeva între 100 şi 200 de lei. De fapt e o păcăleală, ei vor pierde de ordinul miilor de lei la salariu”, spune Pompiliu Ceaca.

 

Referitor la asigurările date de către ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu  că salariile nu vor scădea, liderul Cartel ALFA a reacţionat destul de virulent. „Dânsa spune multe prostii în ultima vreme. Ne atacă pe noi că nu ştim matematică, dânsa nu ştie aritmetică. Eu sunt convins că toţi bugetarii vor pierde în urma aplicării Legii şi a Noului Cod fiscal”, spune liderul Cartel ALFA Sălaj.

 

În ceea ce priveşte următoarele acţiuni ale Cartelului, Pompiliu Ceaca spune că abia în ianuarie sau februarie se preconizează mişcări sindicale masive, după ce oamenii vor vedea cum le sunt afectate veniturile.

 

„ Vor fi nişte acţiuni comune, până la urmă cred că toate confederaţiile vor sta la masă în perioada următoare şi vor gândi acţiuni comune care să aibă impact, începând cu mitinguri, greve pe anumite sectoare unde lumea este hotărâtă şi se poate organiza grevă. Noi am solicitat Avocatului Poporului să ia o măsură, să blocheze aplicarea Noului Cod Fiscal. Vom contesta şi noi, aşa cum spunea domnul Hossu (n.r. liderul naţional al Cartel ALFA), la Curtea Constituţională Codul Fiscal asumat de Guvern şi aşteptăm să vedem care vor fi rezultatele. Oricum, lumea este nemulţumită şi eu cred că în ianuarie sau februarie, dacă nu se shcimbă nimic, vor fi multe acţiuni pentru că atunci oamenii vor începe să simtă la buzunar”, a precizat  Pompiliu Ceaca, lider Cartel ALFA Sălaj.

Comentariile celorlalți

coco pe 20.11.2017 la 07:48
Rusine inclusive ptr dl Ceacacat venit ai dle Ceaca POMPILIU PTR ca nu faci nimic,mai ine re-ai spala din cind in cind
Asta-i o gluma proasta pe 17.11.2017 la 09:57
Pai smecherasii aia au salarii de 7-8000 lei net si fac greva?!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
19 Martie 2019
Citeşte mai mult