Miercuri , 5 Septembrie 2018

„Cartel Alfa” Sălaj are o nouă conducere

 

Confederația Națională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa”, filiala Sălaj are pentru următorii patru ani o nouă conducere, după ce consiliul general al confederației l-a ales în fruntea filialei pe Laurențiu Ghiuruțan, în calitate de președinte al filialei.

 

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc miercuri, 5 septembrie, în prezența președintelui CNS „Cartel Alfa”,  Bogdan Hossu, a fost anunțată, așadar,  noua echipă de conducere a filialei Sălaj  care este alcătuită din Laurențiu Ghiuruțan în calitate de președinte, ales cu 30 de voturi „pentru”, 3 abțineri și 2 voturi „împotrivă”, vicepreședinții Vasile Jula, Florin Ghiurco (DSVSA) și Gheorghe Pricop (Silcotub), iar în funcția de secretar a fost ales Szeredai Dezso (APIA). De asemenea, au fost nominalizați și membrii consiliilor de administrație ale AJOFM Sălaj pentru următorii patru ani unde au fost nominalizați Vasile Pop și Vasile Jula, Alexandru Rus (Silcotub) nominalizat pentru AJPIS și Teodor Jecan (Michelin) ca membru supleant, iar în CEx.-ul Instituției Prefectului județului Sălaj a fost ales Laurențiu Ghiuruțan și Alexandru Rus, ca membru supleant. În Consiliul de Administrație al Casei de Sănătate Sălaj a fost numit în  funcția de lider sindical, Gheorghe Morar (Civitas).

 

După nominalizări  au fost enunțat calendarul  principalelor priorități, printre acestea aflându-se un nou proiect al legii pensiilor care în prezent se află în analiză  în  teritoriu. Bogdan Hossu a vorbit și despre nerespectarea legislației în ceea ce privește drepturile angajatului care îl fac să devină un sclav în mâinile angajatorului, dar și despre modificarea modului în care este prezentată noțiunea de pensie minimă care, în felul în care arată acum, creează o demotivare a muncii pentru majoritatea salariaților și o încurajare indirectă a angajatorului pentru fraudă fiscală.

 

Un alt element amintit este legat de modificarea coșului lunar unde se dorește actualizarea lui o dată la patru ani cu recalcularea periodică a valorii sale o dată pe semestru. O ultimă mențiune a fost legată de depunerea unei inițiative legislative de modificare a legii dialogului social. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult