Joi , 13 Octombrie 2016

Cantină socială de 3 milioane de lei

Zalăul va investi într-o nouă cantină socială care va costa municipalitatea aproape trei milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare a lucrării de intervenţie pentru amenajarea unei noi cantine sociale în Zalău, în locaţia punct termic 21 de pe strada Crişan. Se doreşte mutarea actualei cantine sociale, care este improprie pentru derularea acestui tip de servicii sociale, într-o clădire nouă, construită după demolarea punctului termic de pe strada Crişan.

 Potrivit devizului general, valoarea totală a investiţiei este de 2.869.553 de lei, din care aproape două milioane pentru construcţii-montaj.

Dorel Labo, consilier local PNŢ-CD, a cerut clarificări executivului Primăriei cu privire la locaţieşi la oportunitatea construirii noii cantine sociale în amplasamentul punctului termic de pe strada Crişan. „Nu cred că este nici oportun să investim o sumă atât de mare din bugetul propriu, dar nici locaţia nu este foarte bună, deoarece este o stradă cu sens unic şi nu vom face decât să aglomerăm şi mai mult zona”, a punctat Dorel Labo.

Adrian Popan, consilier PMP, a propus ca proiectul să se realizeze astfel încât cantina să poată fi folosită şi ca sală festivă pentru diferitele evenimente ale Primăriei, pentru a nu mai fi nevoiţi să apeleze la diferite restaurante din oraş.

O altă intervenţie a avut-o consilierul liberal Dinu Iancu Sălăjanu, care a spus că i se par prea mari costurile pentru reabilitarea punctului termic şi transformarea lui în cantină socială, exemplificând cu proiecte imobiliare de mărime similară şi care au costat mai puţin. Însă problema costurilor a fost clarificată tot de Dorel Labo, care a precizat că nu e vorba de o simplă reabilitare, ci se va demola clădirea veche şi se va construi una nouă, costurile fiind justificate în acest fel. „Problema mea nu e legată de costuri, ci de oportunitate şi de zonă”, a punctat Labo.

Dorina Baboş. directorul DASC Zalău, a fost cea care a arătat că este nevoie de o cantină socială conformă, pentru că orice serviciu social are nevoie de licenţiere. În ceea ce priveşte Zalăul, în curând va veni o echipă de la Ministerul Muncii pentru a verifica situaţia în teren, iar dacă se vrea ca serviciul să aibă licenţă, Primăria trebuie să facă dovada că măcar se află în lucru un proiect nou precum cel propus în Consiliul Local. Un apel pentru susţinerea proiectului l-a făcut şi consilierul PSD Gheorghe Taloş, care a precizat că „nu putem să rezolvăm o problemă socială prin închiderea cantinei de la Primărie, ci prin adoptarea acelui proiect de hotărâre”.

La votul final, singurii care au votat împotriva proiectului au fost Dorel Labo (PNŢ-CD) şi Dinu Iancu Sălăjanu (PNL), în vreme ce Adrian Popan (PMP) s-a abţinut. Proiectul a trecut astfel cu 18 voturi „pentru”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei