Luni , 29 Iulie 2019

Candidaţii anunţaţi la prezidenţiale

 În data de 10 noiembrie 2019 românii sunt aşteptaţi la urne pentru a alege preşedintele. Actuaulul şef al statului dar  şi actualul premier şi-au anunţat amândoi intenţia de a intra în cursa pentru  Cotroceni. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi Dan Barna de la USR-PLUS şi-au anunţat şi ei candidatura.

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 are loc în data de 10 noiembrie. În cazul în care niciun candidat nu obţine 50% + 1 din voturi în primul tur, se va organiza al doilea al alegerilor prezidențiale în data de 24 noiembrie 2019. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că își dorește încă un mandat, având susținerea PNL.

La rândul său, partidul de la putere, PSD, a respins în ședința Comitetului Executiv Național propunerea ca liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie susținut la alegerile prezidențiale și a decis că va avea propriul candidat, şi anume premierul Viorica Dăncilă.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că nu renunţă la candidatură  şi intră în competiţia pentru prezidenţiale cu sau fără sprijinul coaliției de guvernare.

Candidatul USR-PLUS la prezidențiale este Dan Barna, desemnat în urma unei companii interne, prin votul direct al membrilor de partid.  Pentru funcția de premier a fost validat Dacian Cioloș.

Din partea PMP, candidatul la alegerile prezidenţiale  va fi desemnat dintre Toader Palologu, Mihai Neamțu şi Eugen Tomac, aceştia fiind cei pe care formaţiunea îi măsoară în prezent.

PRO România nu a anunţat încă, oficial, dacă va avea candidat propriu sau dacă va susţine un alt candidat. 

Umaniştii au fost între primii care au anunţat candidatul, în persoana fostului consilier guvernamental Ramona Ioana Bruynseels, care a fost aleasă şi în conducerea PPU.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
22 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult