Marţi , 17 Septembrie 2019

Campanie pentru siguranța medicală

Ministerul Sănătăţii lansează, începând de miercuri, prin direcţiile de sănătate publică, o campanie de informare a profesioniştilor din sănătate cu privire la importanța îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă. Demersul își propune și să conştientizare medici despre necesitatea utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur, cu efecte secundare reduse, și să îi informeze pe pacienţi şi aparţinătorii acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.
Conform unui comunicat de presă transmis cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului, campania cuprinde recomandări pentru pacienţi în vederea administrării unui tratament corect al pacientului, precum şi informaţii esenţiale pentru profesionişti în vederea prescrierii unui tratament corect şi pentru comunicarea cu aceştia.
 
În acest context, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că în ultimii doi ani au fost făcuţi paşi importanţi pentru creşterea siguranţei pacientului în unităţile sanitare, precum protocoale şi ghiduri, printre cele mai importante fiind ghidul de gestionare a sângelui pacientului în perioada pre-operatorie şi cel referitor la siguranţa pacientului în specialitatea anestezie - terapie intensivă.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat 17 septembrie ca fiind Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici şi practici privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră pentru îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor în lume.
Utilizarea eronată a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile financiare şi economice cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă o povară financiară pentru toate sistemele de sănătate. Implicarea crescută a pacienţilor pe parcursul tratamentului este esenţială în serviciile de asistenţă primară şi ambulatorie, se precizează în comunicat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei