Miercuri , 24 Aprilie 2019

Campanie de vaccinare anti-rujeolă

România se situează pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei, cu un procent de 86%, în timp ce Italia este pe ultimul loc, cu 85%. Ungaria are o rată de acoperire de 99%, media europeană fiind de 93,5%.

 

De la declararea epidemiei de rujeolă, în urmă cu doi ani și jumătate, în România au fost raportate peste 16.000 de cazuri de rujeolă, dintre care 62 de decese. Este cea mai gravă epidemie de rujeolă de pe continentul european, spun specialiștii. În județul Sălaj, numai în acest an au fost confirmate 149 de cazuri, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, alte câteva suspiciuni fiind în curs de confirmare sau infirmare a diagnosticului.

 

Ca urmare a creșterii, în ultima perioadă a numărului de îmbălnăviri, Ministerul Sănătății a anunțat că după Sărbătorile Pascale va fi reluată campania de informare şi vaccinare anti-rujeolă.

Conform statisticilor, din totalul celor 149 de cazuri de rujeolă confirmate în județul Sălaj, aproape o treime au fost la persoane nevaccinate. Cei mai afectați au fost copiii, în condițiile în care 92 dintre bolnavi au avut vârste cuprinse între 0 și 9 ani. Mai mult de un sfert dintre copiii diagnosticați cu această afecțiune nu împliniseră 9 luni, vârstă la care se face prima doză a vaccinului ROR.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult