Luni , 25 Septembrie 2017

Campania de vaccinare anti-rujeolă, un succes

La nivelul judeţului Sălaj, campania de vaccinare anti-rujeolă s-a dovedit a fi un succes. Potrivit informaţiilor transmise de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, acoperirea vaccinală în judeţ este foarte bună. Pentru copiii de până la un an, născuţi până în iunie 2016, acoperirea vaccinală este de 70 la sută în mediul urban şi 85 la sută în mediul rural, iar pentru copiii de aproximativ doi ani, născuţi în iulie 2015, acoperirea vaccinală este de 90 la sută în mediul urban şi 93 la sută în mediul rural.

Datele constituie ultimele centralizări raportate de DSP Sălaj în ceea ce priveşte Campania de vaccinare anti-rujeolă. De asemenea, directorul DSP Sălaj a menţionat că medicii de familie din Sălaj au aplicat schemele de recuperare şi au fost ajutaţi de asistenţii comunitari.

Conform ultimelor date raportate până la data de 22 septembrie, în Sălaj au fost confirmate 76 de cazuri de rujeolă, majoritatea fiind înregistrate în mediul rural. Pentru a preveni răspândirea epidemiei, autorităţile s-au mobilizat în vederea intensificării acţiunilor de promovare şi vaccinare a copiilor de pe lista de asiguraţi, precum şi a copiilor identificaţi neînregistraţi la un medic de familie. În cadrul acestei campanii, 3.000 din cele 3.500 de doze de vaccin ROR au fost distribuite medicilor de familie, astfel încât toţi copiii între nouă luni şi nouă ani să fie vaccinaţi, a adăugat Ligia Marincaş.

Precizăm că în ultima săptămână, în judeţul Sălaj nu a fost raportat niciun caz de rujeolă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 22 septembrie 2017 este 9.289, din care 34 de decese (nouă în judeţul Timiş, șapte în judeţul Dolj, șase în judeţul Arad, trei în judeţul Caraş Severin, unu în judeţul Bihor, unu în judeţul Cluj, unu în judeţul Călăraşi, unu în judeţul Neamţ, unu în judeţul Satu Mare, unu în judeţul Vaslui, unu în judeţul Galaţi, unu în judeţul Mureş şi unu în Bucureşti). În ultima săptămână au fost raportate 56 de cazuri noi, în judeţele Harghita, Ilfov, Covasna, Dâmboviţa, Călăraşi, Gorj, Giurgiu, Braşov şi în Municipiul Bucureşti.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei