Luni , 8 Mai 2017

Căderi de grindină în Sălaj

La acest sfârşit de săptămână, zece comune sălăjene s-au aflat sub atenţionare de instabilitate atmosferică şi căderi de grindină.

În zilele de sâmbătă şi duminică, meteorologii ademis cinci avertizări de instabilitate atmosferică şi căderi de grindină pe raza judeţului Sălaj. Astfel, zona Şimleu, comunele Bocşa, Cheişd, Horoatu Crasnei, Măierişte, Meseşenii de Jos, Pericei, Şamşud, Sărmăşag şi Vârşolţ s-au aflat timp de mai multe ore sub avertizare de instabilitate atmosferică accentuată, ploi şi căderi de grindină. Din fericire, culturile agricole nu au fost grav afectate, având în vedere că cea mai mare parte dintre legumicultori nu au plantat încă răsadurile, a precizat Boncidai Csaba, primarul comunei Pericei. Precizăm că satul Sici din comuna Pericei a fost una dintre localităţile unde s-au înregistrat căderi de grindină semnificative.

Tot din cauza atenţionărilor meteorologice de vreme rea, administraţia locală a comunei Vârşolţ, a decis amânarea “Majalisului”, petrecere câmpenească organizată an de an în prima duminică a lunii mai. Contactat telefonic, edilul comunei Vârşolţ Breda Lajos a declarat că miercuri administraţia locală va decide dacă evenimentul va fi organizat la sfârşitul acestei săptămâni sau în data de 21 mai.

Până la acest moment, la nivelul judeţului Sălaj nu s-a înregistrat nicio sesizare privind pagubele cauzate de căderile de grindină, a reliefat directorul Direcţiei pentru Agricultură Valentin Duca.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei