Vineri , 5 Iulie 2019

Cadastru general la Crasna și Meseșeni

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 24 de unități administrativ-teritoriale din șase județe. Printre acestea se numără și două comune din județul Sălaj: Meseșenii de Jos și Crasna, cu o suprafață totală de 13.000 de hectare și o valoare a lucrărilor de cadastru general de 1,7 milioane de lei fără TVA.

 Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare UAT reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a celor 24 de comune împărțite în 24 de loturi este de 195.870 de hectare, valoarea totală fiind estimată la 25,6 milioane de lei fără TVA. Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale pentru fiecare lot pentru o perioadă de 24 de luni.

 

Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 august.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru circa 5,8 milioane de ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este peste 300.000 de euro.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei