Joi , 9 August 2018

Buzărnescu - Svitolina 3-6, 7-6, 3-4

 

Mihaela Buzărnescu a abandonat în turul al doilea al turneului WTA de la Montreal (Canada), dotat cu premii în valoare de 2,82 milioane dolari, în timpul meciului cu ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul 5. 
Reprezentanta ţării noastre a suferit o accidentare la piciorul drept, în cursul setului al treilea, la scorul de 6-3, 6-7 (5/7), 4-3 (15-15) în favoarea adversarei sale. Cu ochii în lacrimi, „Miki” a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, înainte de a fi scoasă din arenă într-un scaun cu rotile, în aplauzele spectatorilor, cu piciorul bandajat. 

 

Mihaela Buzărnescu (30 de ani) a cucerit duminică primul titlu WTA din cariera sa, în turneul de la San Jose (California), succes care a propulsat-o pe locul 20 în ierarhia mondială, cel mai înalt pe care l-a atins până acum în circuitul profesionist. 
Pentru participarea la competiţia din Canada, Buzărnescu a fost recompensată cu un cec de 14.860 dolari şi 60 de puncte WTA. 

Mihaela Buzărnescu a suferit o accidentare oribilă la glezna dreaptă, după ce a călcat strâmb în setul decisiv al partidei cu Elina Svitolina. „Miki” a început să țipe pe teren, iar ucraineanca a fost cea care i-a adus gheață pentru a o ajuta. Momentul nefericit a venit la 4-3 pentru Svitolina, în setul decisiv, iar Svitolina a rămas lângă jucătoarea noastră mai multe minute, până la apariția medicului, care a venit cu o întârziere inexplicabilă. Românca a părăsit terenul într-un scaun cu rotile. Accidentarea ne-a amintit de suferința lui Bethanie Mattek-Sands din meciul cu Sorana Cîrstea de la Wimbledon 2017. Americanca a alunecat în apropierea fileului în primul game al actului al treilea, la scorul de 30-15 pentru româncă, pe serviciul acesteia din urmă. Căzută pe gazon, după ce a fost lovită, involuntar, cu mingea de Sorana, Mattek-Sands a început să strige disperată după ajutor, din cauza durerilor insuportabile.

„Ajutor, ajutor, vă rog! Ajutor!”, a strigat, timp de mai multe secunde, americanca.

Abandonul Mihaelei Buzărnescu a survenit după două ore şi 20 de minute de joc.

Mihaela Buzărnescu urma să joace miercuri şi la dublu la Rogers Cup, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus).

Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei