Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 16 Ianuarie , 2018

Bode atacă guvernarea: „PSD scumpește gazele naturale pentru populație în plină iarnă!”

de Ana Tudoran

 Deputatul liberal Lucian Bode acuză PSD că scumpește gazele naturale pentru populație în plină iarnă.

“Anunțul noii conduceri a ANRE de creștere a prețului gazelor naturale pentru consumatorii casnici începând cu 10 ianuarie confirmă demagogia actualei puteri și dezinteresul față de cetățeni! Toate promisiunile liderilor PSD din toamnă, conform cărora o creștere a prețului nu s–ar justifica decât în urma unei analize solide și nu mai devreme de 1 aprilie 2018 au fost infirmate de realitate,  iar acum românii vor trebui să plătească facturi majorate în plin sezon rece”, spune Lucian Bode.

Deputatul liberal spune că a  atras atenția încă de la înființarea comisiei parlamentare de anchetă a ANRE că această comisie este una de fațadă, un instrument politic în mâna majorității PSD-ALDE, care va plăti niște polițe și nimic mai mult.

“Rezultatul îl vedem cu toții - noua conducere a ANRE nu este capabilă să lucreze în interesul cetățenilor”, punctează şeful liberalilor sălăjeni.

Majorarea costurilor de achiziţie a gazelor a determinat o creştere medie de aproximativ 5,6% a preţului final al gazelor pentru populaţie Ca urmare a creşterii costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea preţului final al gazelor naturale pentru populaţie în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Astfel că din 10 ianuarie, plătim mai mult  pe facture de gaz.