Joi , 29 Iunie 2017

Birocraţia brandului, reclamată de fermieri

Deşi se confruntă cu dificultăţi în comercializarea produselor, fermierii sălăjeni nu manifestă interes pentru atestarea produselor tradiţionale. De vină ar fi procedura riguroasă care trebuie urmată, reclamă fermierii.

În ultimii ani, se dezvoltă şi în România o piaţă pentru produsele tradiţionale, considerate a fi mult mai sănătoase decât ceea ce există în comerţ. Deşi recunosc beneficiile pe care atestarea produselor tradiţionale le aduce valorificării, crescătorii de ovine din Sălaj nu se înghesuie să demareze procedurile pentru înregistrarea produselor. Principalele motive sunt birocraţia şi cuantumul cheltuielor de înregistrare a brandului,  precizează preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj, Nicolae Ţap.

În acelaşi timp, preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj Nicolae Ţap susţine că fermierii trebuie să fie ajutaţi în ceea ce priveşte valorificarea produselor de la nivel central printr-o legislaţie care susţine micii agricultori, precum şi prin înfiinţarea unor hale agroalimentare doar pentru producători. Din informaţiile furnizate de Direcţia pentru Agricultură Sălaj, în judeţul nostru nu există niciun produs tradiţional atestat pe segmentul lactate, în ciouda numărului ridicat de crescători de ovine şi bovine din judeţ.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei