Luni , 30 Septembrie 2019

Bicicliștii, pericole în trafic

De la începutul anului, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile din judeţ pentru conştientizarea bicicliştilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. În cadrul celor 43 de acţiuni, pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, oamenii legii au aplicat celor vizați 450 de sancțiuni contravenționale.
Potrivit unei statistici a Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Astfel, în primele nouă luni ale anului, din vina bicicliștilor, pe drumurile din județ s-au înregistrat 19 accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și 17 au fost rănite grav.

"Atenţie biciclişti! Puteţi merge cu bicicleta pe drumurile publice dacă aţi împlinit vârsta de 14 ani. Cu bicicleta nu se face slalom printre maşini. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, trebuie să vă asiguraţi atât din faţă cât şi din spate că nu se apropie niciun autovehicul! Purtaţi casca de protecţie şi, dacă circulaţi noaptea, este important să purtaţi vestă reflectorizantă şi să aveţi în funcţiune farul şi stopul bicicletei, pentru ca toţi şoferii să vă poată vedea. Nu daţi sonorul în căşti prea tare-trebuie să auziţi traficul! Nu folosiţi telefonul când mergeţi cu bicicleta! Şi dumneavoastră puteţi ajuta la scăderea numărului de accidente rutiere dacă veţi respecta regulile de circulaţie!", spun polițiștii.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult