Vineri , 6 Septembrie 2019

Bebeluș vândut cu 15.000 de lei

Un caz revoltător a fost descoperit de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, după ce o sălăjeancă de 20 de ani și-a vândut copilul nou-născut contra sumei de 15.000 de lei. Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în 20 iulie, tânăra a născut la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de un clujean de 54 de ani, cu propunerea de a-i vinde nou-născutul. În acest scop, i-a oferit proaspetei mame 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.
 
"Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata a fost de acord cu propunerea inculpatului, cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său", arată sursa citată.
Astfel, cei doi s-au deplasat în 23 iulie la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul este tatăl biologic al copilului născut de sălăjeancă, în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior. După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul i-a plătit femeii o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.
Cei doi au fost prezentați vineri Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzațiile de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei