Miercuri , 31 August 2016

Bătălia ATOP în CJ Sălaj

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a devenit principalul obiect de bătaie în şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri. Au fost votaţi doar cinci reprezentanţi din şase.

Consiliul Judeţean Sălaj ar fi trebuit să-şi desemneze ieri, în şedinţă, cei şase reprezentanţi în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Fiind o reprezentare remunerată, toate partidele au făcut propuneri pentru a-şi trimite reprezentanţi în această structură. PSD i-a propus pe vicepreşedintele Sergiu Panie, pe Filonaş Chiş şi pe Gheorghe Pop, PNL i-a propus pe Radu Căpîlnaşiu şi pe Marcel Zaharia, UDMR i-a propus pe vicepreşedintele Szilágyi Róbert István şi pe Tiberiu Csoka, iar PMP pe Dorin Gorgan.
Contre dure între consilieri
Adrian Margin, consilier PNL, a propus ca la desemnarea reprezentanţilor CJ Sălaj în ATOP să se ţină cont de configuraţia politică a Consiliului. „Vreau să aveţi în vedere la acest tip de hotărâri respectarea articolului 92 din Legea nr. 215 care se referă la proporţionalitatea reprezentării politice. Propun ca numărul de propuneri să fie proporţional cu ponderea în Consiliu, respectiv trei PSD, doi PNL şi unul de la UDMR. Dacă noi nu vom avea doi reprezentanţi votaţi ne vom retrage propunerile”, a spus Adrian Margin.
Propunerea liberalului a stârnit revolta fostului vicepreşedinte Csoka Tiberiu. „Este o aberaţie, îmi impuneţi pe cine să votez? La vot secret mă obligaţi să votez cu cine vreţi voi? E vot secret, nu-mi luaţi acest drept. Lăsaţi-mă! Puteţi propune zece, dar la vot nu-mi spuneţi cu cine să votez. Că mă enervează. E cel puţin deranjant”, a replicat Csoka Tiberiu.
Majoritatea l-a „sărit” pe vicepreşedintele PSD
În urma disputelor dintre majoritate şi opoziţie, pe cele şase locuri au fost votaţi până la urmă doar cinci reprezentanţi: Filonaş Chiş (PSD) – 26 de voturi „pentru”; Gheorghe Pop (PSD) – 27 de voturi „pentru”; Marcel Zaharia (PNL) – 17 voturi „pentru”;  Szilágyi Róbert István  (UDMR) – 25 de voturi „pentru” şi Tiberiu Csoka (UDMR) – 24 de voturi „pentru”.
Victimă a disputei politice a căzut chiar vicepreşedintele CJ Sălaj, Sergiu Panie, care nu a fost votat de majoritatea din Consiliu. Pentru a intra în ATOP avea nevoie de minimum 16 voturi, însă a fost votat doar de 14 dintre consilieri. Radu Căpîlnaşiu, fostul primar al municipiului Zalău, a primit doar 12 voturi favorabile, în vreme ce reprezentantul PMP, Dorin Gorgan, a fost votat doar de către cinci consilieri judeţeni.
Cel mai probabil, lista reprezentanţilor CJ Sălaj în ATOP se va completa în şedinţa viitoare.

Comentariile celorlalți

Van Dame pe 01.09.2016 la 12:06
CSOKA TIBERIU 1000 DE LEI ATOP, 800-CONSILIER JUDETEAN,1800-CONSILIER AL PRIMARULUI, 2500 PENSIE
anonim pe 31.08.2016 la 22:26
batalia e pentru interesul cetățenilor sau pentru indemnizație? așa să o știm și
noi ăia proști care mai și votează!?
Horea pe 31.08.2016 la 21:42
Unde nu -i cap , la ce sa te aștepți ?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei