Vineri , 15 Martie 2019

Bărbat arestat în cazul memoriului despre implicarea SRI în justiție

 Magistrații Judecătoriei Zalău au dispus joi, 14 martie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat, principal suspect în cazul memoriului ce denunța o presupusă colaborare între Tribunal, Parchet și SRI, și care purta semnătura judecătoarei Cristina Ștef, de la Tribunalul Sălaj.

Bărbatul a fost arestat sub acuzația de ultraj judiciar și poate ataca soluția intanței în termen de 48 de ore de la pronunțare.
Memoriului în cauză fusese transmis, în primăvara anului trecut, către mai multe instituţii ale statului, printre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Senatul României, Guvernul României şi Serviciul Român de Informaţii.
Judecătoarea Cristina Ștef a făcut, la scurt timp, o plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, susținând că nu este autoarea documentului și că i-a fost contrafăcută semnătura.
"Menţionez că nu am redactat şi nici adresat un astfel de memoriu, nici Senatului, nici altor instituţii şi contest semnătura aplicată pe acesta. Solicit să faceţi cercetări pentru identificarea autorilor infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnături privată", afirma Ştef în plângerea făcută.
Procurorii susțin că din probele strânse există suspiciunea rezonabilă că bărbatul ar fi fost autorul memoriului și cel care a falsificat semnătura magistratului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Septembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
23 Septembrie 2019
Citeşte mai mult