Luni , 12 Iunie 2017

Banii pentru investiţii în sectorul vegetal, epuizaţi

Agricultorii sălăjeni care doresc să acceseze bani europeni pentru investiţii în sectorul vegetal vor fi nevoiţi să aştepte o altă alocare, întrucât AFIR a anunţat că fondurile pentru această sesiune au fost epuizate.

Astfel, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunţat în urmă cu câteva zile că fondurile disponibile prin submăsura (sM) 4.1 „Investiții în exploatații agricole” pentru sectorul vegetal și pentru zona montană aferentă acestei submăsuri au fost epuizate în primele 5 zile din etapa a doua de depunere a sesiunii anuale 2017. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a primit 1.163 de solicitări de finanţare, în valoare totală nerambursabilă de 456,8 milioane de euro, pe zona de investiții în sectorul vegetal, fondurile disponibile pentru investiţii în sectorul vegetal fiind astfel epuizate în primele cinci zile din etapa a doua de depunere a sesiunii anuale 2017”, arată AFIR.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Sălaj, Domiţian Benţe, măsura are ca obiectiv susţinerea investiţiilor în tehnologizarea agriculturii.

Astfel, au fost depuse 25 de proiecte prin Submăsura 6.1 Instalarea tânărului fermier, 6 proiecte prin Submăsura 6.3 Sprijin pentru micii fermieri, 4 proiecte prin Submăsura 4.1 Modernizarea exploataţiilor agricole, din care unu pe sectorul vegetal şi 3 pe sectorul zootehnic.  Referitor la investiţiile non-agricole, au fost depuse 54 de proiecte depuse pe Submăsura 6.2 Sprijin pentru microintreprinderi, iar alte şase proiecte au fost depuse pe Submăsura 6.4 Investiţii microintreprinderi.

Precizăm că sesiunea de depunere a proiectelor pentru investiţii în exploataţii agricole prin Submăsura 4.1 a fost lansată în data de 3 mai 2017. Termenul limită de depunere a cererilor de finanţare este de 31 iulie 2017 pentru componentele pentru care nu au fost solicitate integral  fondurile disponibile, respectiv sectorul ferme de familie şi sectorul zootehnic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
25 Iunie 2019
Citeşte mai mult