Luni , 11 Martie 2019

Viticultorii sălăjeni, încurajați să-și modernizeze plantațiile

Viticultorii sălăjeni pot primi un ajutor financiar de 14.500 de euro/hectar din partea Uniunii Europene, pentru înființarea și modernizarea plantațiilor de viță-de-vie destinate producerii strugurilor pentru vinuri. Suma reprezintă 75% din valoarea investiției pentru 1 hectar de viță-de-vie.

Fondurile se acordă în baza unui plan individual întocmit de către solicitant, pentru o suprafață de maxim 20 de hectare, în cazul persoanelor fizice, respectiv 200 de hectare pentru persoanele juridice. În județul Sălaj, datorită specificului climatic, aceste plantații de struguri pentru vin se pot înființa doar în arealele viticole delimitate.

Programul nu se referă la soiurile de struguri pentru masă, și nici la hibrizii direct producători, care ocupă în continuare suprafețe mari în Sălaj.

Potrivit reprezentanților Direcției Agricole, din 2013 până în prezent, prin măsura de reconversie și restructurare, în Sălaj au fost înființate plantații viticole în suprafață de peste 150 de hectare, la Camăr, Carastelec, Sărmășag, Șimleu Silvaniei și Nușfalău.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei