Vineri , 5 Aprilie 2019

Bani pentru realizarea cadastrului general

 

A început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general. În total sunt puse la bătaie aproape 280 milioane de lei pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară este de aproape 280 de milioane de lei.

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară finanțează și în 2019, din veniturile proprii, lucrări de cadastru general în toate localitățile eligibile. Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu oficiile județene începând cu luna aprilie. Toate lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, cu 5.000 de lei mai mult decât anul trecut. Până în prezent, peste 2.000 de primării din întreaga țară și-au exprimat dorința de a accesa acești bani, pentru circa 3 milioane de hectare și peste 4 milioane de imobile. În județul Sălaj, au fost înregistrate 45 cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 4,2 milioane de lei.

 

Începând din 3 aprilie, fiecare oficiu teritorial va comunica unităților administrativ-teritoriale care au solicitat finanțare în această etapă, suma de care vor beneficia și modelul contractelor de finanțare.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Pentru a beneficia de aceste fonduri, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI trebuie să găsească prestatori până în luna august. Plățile se vor face după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei