Duminică , 18 Februarie 2018

Bani pentru monumentele istorice din categoria B

Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat proiectul de hotărâre ce vizează acordarea sumei de 300 mii de lei pentru monumentele istorice din judeţ

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Sălaj s-a aprobat alocarea sumei de 300 de mii de lei din bugetul aprobat al județului Sălaj pe 2018 pentru programul de protecţie a monumentelor istorice cuprinse în categoria B, sumă care a fost considerată a fi prea mică raportat la costurile mari de realizare a lucrărilor în ceea ce privește reabiltarea unor clădiri monument-istoric, dar și a numărului mare de astfel de obiective care au nevoie urgentă de intervenții.  

 

 „Am acordat această sumă din câteva considerente. În primul rând, nu știm care sunt beneficiarii care ar putea să aplice pe proiect, în al doilea rând, intervențiile propriu-zise se vor putea realiza abia în a doua parte a anului. [...] Există două obiective, primul este punerea în siguranță a obiectivelor, iar al doilea este realizarea unui obiectiv turistic, mai exact, creșterea numărului de vizitatori penrtu aceste tipuri de monumente. Concomitent, avem în vedere realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră care să permită accesul la aceste monumente în așa fel încât să fie o abordare mai complexă”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc.

 

În cadrul aceleiași ședinței, președintele Consiliului Județean, Tiberiu Marc, a prezentat calendarul depunerii solicitărilor de finanțare care prevede întocmirea și depunerea documentației necesare până la finele primului semestru, urmând ca în a doua parte a anului să înceapă intervențiile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
20 Martie 2019
Citeşte mai mult