Marţi , 14 Februarie 2017

Bani de la Bruxelles pentru crescătorii de ovine

În 2017, fermierii care au peste 150 de capete de ovine pot accesa subvenţii mai mari de la Uniunea Europeană. Astfel, din 2017, sprijinul cuplat pentru ovine va fi de până la 17 euro pe cap de animal pentru animalele de reproducţie şi de 13 euro pentru cele normale.

Din 2017, subvenţiile pentru crescătorii de ovine vor creşte chiar şi de trei-patru ori, drept pentru care Nicolae Ţap, preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj, recomandă fermierilor să acceseze fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. „Obiectivul nostru este să-i atragem pe toţi fermierii care au peste 150 de capete de ovine. Este foarte important ca banii de la Bruxelles să fie accesaţi de fermieri care au propriu-zis animalele. Ar fi bine ca aceștia să se bucure şi de beneficii. Iar toţi banii accesaţi trebuie să ajungă la fermieri. În judeţul Sălaj, există o mulţime de fermieri tineri, care doresc să beneficieze în urma creşterii de ovine, iar aceşti fermieri trebuie susţinuţi. De asemenea, pentru noi este foarte important ca fermele să fie valabile, adică să avem ce arăta”, a adăugat ing. Nicolae Ţap, preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj.

La nivelul judeţului Sălaj este înregistrat un efectiv de 300.000 de capete de ovine, aparţinând celor 1.200 de exploataţii. În vederea dezvoltării efectivelor, a ameliorării rasei, precum şi a îmbunătăţirii valorificării produselor, în 2017, Comisia Europeană va acorda subvenţii care ar putea fi chiar de trei-patru ori mai mari decât în 2016. Cuantumul subvenţiilor pentru crescătorii de ovine va fi stabilit în cadrul întâlnirii bilaterale a specialiştilor Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene şi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care vizează clarificarea solicitărilor privitoare la sprijinul cuplat notificat de România în 2016, aferent perioadei 2017 – 2020.  

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult