Luni , 19 Decembrie 2016

Balint, din Jibou în Parlament

 Mandatul de deputat obţinut de Liviu Balint (PMP) este una dintre surprizele redistribuirii voturilor.

Candidatul PMP Sălaj, Liviu Balint, a adunat doar 2.987 de voturi, însă a primit un mandat de deputat în urma redistribuirii voturilor. Are 45 de ani, s-a născut la Zalău şi locuieşte în Jibou, împreună cu soţia sa Narcisa şi cu băiatul lor de 14 ani. Liviu Balint a început cu mici business-uri locale, apoi a intrat în politică. A devenit membru PD în 2000, patru ani mai târziu devenind prim-vicepreşedinte al PD Jibou. A plecat din partid pentru a înfiinţa organizaţia judeţeană a UNPR în mai 2010, devenind preşedintele acestei organizaţii. A condus UNPR Sălaj până la fuziunea cu PMP, în luna iulie a acestui an, apoi a preluat şefia PMP Sălaj.

Odată cu ascensiunea politică, Liviu Balint şi-a perfecţionat studiile. Are la activ două facultăţi absolvite: Facultatea de Administraţie Publică din cadrul Universităţii Vasile Goldiş (2012) şi Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti (2013). Apoi a făcut şi două masterate, ambele la Universitatea Ecologică Bucureşti: un master în comunicare şi relaţii publice (2014) şi un master în drept social român şi european (2014). A mai făcut un curs de management spitalicesc din cadrul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică (2014), care l-a ajutat să preia funcţia de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj în acelaşi an.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost cel care a deschis lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor din partea PMP Sălaj. La redistribuire, a obţinut mandatul de deputat. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei