Luni , 20 Martie 2017

Autovehiculele electrice, un vis frumos pentru sălăjeni

Prin programele supuse în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului în ultima perioadă, se arată încă odată că autorităţile îşi asumă obiectivul de a îmbunătăţi calitatea mediului prin achiziţionarea de autovehicule noi pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride. Însă, acestea rămân un vis frumos pentru sălăjeni, în contextul în care în judeţul nostru nu există niciun punct de încărcare a automobilelor 100% electrice sau plug-in hibrid.

Astfel, potrivit hărţii interactive care cuprinde toate punctele de încărcare a maşinilor electrice de la noi din ţară (53), sălăjenii pot să îşi încarce autoturismele la staţiile din Cluj-Napoca, Oradea, Carei sau Baia Mare. O parte din aceste staţii sunt rezidenţiale. În consecinţă, staţii publice pentru încărcarea maşinilor electrice se găsesc doar în Cluj Napoca şi în Oradea.

De asemenea, un fapt demn de luat în considerare este accesibilitatea relativ redusă a maşinilor electrice în sensul în care, locurile de încărcare sunt amplasate la distanţe mari. Prin urmare, o traversare a României într-o maşină pur electrică nu este posibilă. La ora actuală, în ţara noastră sunt 160 de vehicule 100% electrice.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

27 Aprilie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
27 Aprilie 2018
Citeşte mai mult