Luni , 2 Decembrie 2019

Autorităţile zălăuane se declară pregătite pentru iarnă

Primăria a alocat anul acesta pentru deszăpezire şi întreţinerea străzilor şi trotuarelor pe timpul sezonului rece aproximativ un milion de lei, sumă egală cu cea din 2018. Reprezentanţii primăriei dau asigurări că, dacă va fi necesar, suma va putea fi suplimentată. Referitor la stocurile existente, în depozite există în prezent 200 tone sare, 350 metri cubi de nisip cu sare, 200 metri cubi de nisip, 5 tone de clorură de magneziu şi 1.150 kilograme de clorură de calciu.

Potrivit informaţiilor furnizate de primarul Ionel Ciunt, SC Citadin va acţiona cu 20 de utilaje pe străzile şi trotuarele din municipiu. 80 de angajaţi de la Citadin vor munci în trei schimburi, iar numărul lor va fi suplimentat, dacă va fi cazul.

“Avem pregătit un număr de 80 de persoane care lucrează în trei schimburi şi acţionează pentru activitatea  de deszăpezire, cu mentiunea că, atunci când situaţia o impune, numărul lor poate fi  suplimentat semnificativ, chiar dublat. Dacă vor fi ninsori masive, atunci tot persoanlul de la Citatdin va fi mobilizat, inclusiv cei care au de lucru  la pavaje, la atelierele mecanice şi aşa mai departe.  Dar cele 80 de persoane sunt pe poziţie şi vor acţiona nemijlocit pe acest tip de activitate”, spune Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

În prima fază, vor fi deszăpezite zonele problematice, spun autorităţile locale.

“Prima dată acţionăm pe zonele cu declivitate mare, tocmai pentru  a nu bloca circulaţia în zonele respective:  zona Ortelec, Gheorghe Doja, Kossuth, Voievodul Gelu, urcarea spre Spitalul Judeţean de Urgenţă  şi Dealul Aghireşului. Vom acţiona apoi în zona spitalelor si a unităţilor de învăţământ, după care se va interveni în cartierele muncipiului”, a explicat edilul.   

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei