Miercuri , 3 Iulie 2019

Autoritățile vor să amenajeze un parc industrial pe minim 5 hectare

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, prefectul județului, Florin Florian și reprezentanți ai primăriilor care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău s-au întâlnit marți, 2 iulie, la sediul instituției, pentru stabilirea priorităților în vederea realizării unor proiecte strategice comune pentru dezvoltarea zonei metropolitane.

 

Principala temă de discuție a vizat identificarea unei suprafețe de teren cuprinsă între 5 și 15 ha pe domeniul UAT-urilor care fac parte din zona metropolitană pentru construirea unui parc științific și tehnologic. De asemenea, s-au propus proiecte pentru dezvoltarea transportului public în această zonă, inclusiv prin contribuția UAT-urilor la capitalul societății Transurbis SA, precum și pentru dezvoltarea unor legături rutiere între localitățile cuprinse în zona metropolitană și centura ocolitoare a municipiului.

”În exercițiul financiar 2021-2027 vor fi finanțate astfel de proiecte din fonduri europene nerambursabile și ar fi benefic pentru dezvoltarea zonei să avem parteneriate care să asigure dezvoltarea infrastructurii pentru un parc stiințific și tehnologic”, a precizat primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău fac parte 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, printre care municipiul Zalău și cele trei orașe, precum și 15 comune, printre care Vîrşolţ, Pericei, Mirşid, Hereclean, Crişeni și Sărmășag.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei