Marţi , 13 Martie 2018

Au început înscrierile la şcoală

 Înscrierea în clasa pregătitoare a început pe 8 martie, se desfășoară în două etape și se încheie pe 4 mai 2018. Înscrierea în clasa zero este obligatorie pentru toți copiii care împlinesc 6 ani până în 31 august 2018. De asemenea, pot fi înscriși și copiii care împlinesc 6 ani până în data de 31 decembrie 2018 inclusiv, cu condiția de a participa la o testare psihosomatică, în cadrul căreia specialiștii stabilesc dacă cel mic este pregătit pentru școală.

 


Înscrieri pentru evaluarea psihosomatică

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la şcoală înainte ca aceştia să împlinească vârsta de şase ani, trebuie să-i programeze la o evaluare psihosomatică. Aceste evaluări se realizează până în 23 martie. Evaluarea psihosomatică a copilului pentru înscrierea în clasa pregatitoare se realizeaza numai daca părintele vrea ca cel mic să meargă la şcoală înainte să împlinească 6 ani, şi după ce depune o cerere pentru aceasta. Această evaluare se face fie la şcolile la care urmează să fie înscrişi copii, fie la Centrul CJRAE Sălaj. Până la sfârşitul sătpămânii trecute, în Sălaj au fost evaluaţi 77 de copii. Potrivit specialiştilor, această evaluare nu este una care ar trebui să le dea bătăi de cap părinţilor. Din contră, aceştia sunt sfătuiţi să trateze cu o atitudine normală, fără teamă, această testare. Părinţii, tutorii legali sau împuterniciţii legali ai căror copii se încadrează în situaţiile în care se impune evaluarea psihosomatică trebuie să ia legătura cu secretariatul CJRAE Sălaj, la numărul de telefon : 0360-566131, în vederea programării pentru evaluare.  

 

 

Acte necesare la înscriere la şcoală

La înscriere, părintele trebuie să depună la dosar următoarele documente:

Cerere-tip de înscriere

Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțaţi depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului

Copie și original- certificatului de naștere al copilului

Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).

Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

 

Calendarul înscrierilor

1 martie- 12 martie: Ziua Porților Deschise, în care părinții, copiii și alte persoane interesante pot vizita școlile în care urmează să se organizeze clase pregătitoare și să discute cu învățătorii și persoanele din conducere despre oferta educațională. Fiecare Inspectorat Școlar din țară este responsabil de organizarea Zilei Porților deschise.

1 martie- 23 martie: evaluarea psihosomatică a elevilor pe care părinții doresc să îi înscrie în clasa pregătitoare chiar dacă nu au împlinit încă 6 ani.

8 martie- 26 martie: completarea cererilor- tip de înscriere, fie online, fie la unitatea de învățământ.

27 martie– procesarea cererilor și repartizarea la școala de circumscripție

27 martie- 28 martie– procesarea cererilor în cazul copiilor pentru care părinții au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea din circumscripție. Admiterea sau respingerea cererilor, după aplicarea criteriilor generale și a celor specifice.

29 martie 2018– procesarea cererilor în cazul copiilor care au fost respinși de școala dorită și doresc înscrierea în școala de circumscripție.

11 aprilie 2018– începe a doua etapă de înscriere, destinată copiilor care nu au fost încă înscriși. În școli se va afișa procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

12 aprilie- 18 aprilie– depunerea cererii- tip la prima școală din cele trei aflate pe lista de opțiuni a părinților, pentru cea de-a doua etapă a înscrierii.

18 aprilie- 20 aprilie– procesarea cererilor depuse și aplicarea criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

23 aprilie– afișarea listelor finale

24 aprilie- 4 mai– soluționarea de către Inspectoratul Școlar a situațiilor copiilor care au rămas neînscriși.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult