Marţi , 5 Februarie 2019

ATOP Sălaj cere primăriilor să asigure paza conform legii

 Asigurarea pazei în comune continuă să fie o problemă pentru județul Sălaj, în condițiile în care aproape jumătate dintre primării nu au un astfel de serviciu, potrivit unui raport al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sălaj. Pe lista neagră se află primăriile din Almaşu, Băbeni, Bălan, Coşeiu, Agrij, Surduc, Cristolţ, Dobrin, Treznea, Halmăşd, Marca, Ileanda, Letca, Lozna, Gîlgău, Poiana Blenchii, Rus, Zalha, Hida, Bălan, Creaca, Nuşfalău, Boghiş, Ip, Măerişte, Sînmihaiu Almaşului şi Sălăţig, care se justifică invocând lipsa resurselor financiare pentru un astfel de serviciu și existența unui sistem de monitorizare video sau imposibilitatea de a încasa o taxă specială.

Calificând situaţia drept "necorespunzătoare", cei din ATOP au cerut primăriilor amintite ca până cel târziu în 15 martie, să organizeze serviciul de pază în conformitate cu legea în vigoare.

Despre sistemul de monitorizare, aceeași sursă menționează că este format din camere video învechite şi insuficiente, motiv pentru care "se impune un program judeţean de finanţare a acestor sisteme de monitorizare". Chiar dacă în 2018, la iniţiativa ATOP Sălaj, Consiliul Judeţean a alocat 60.000 de lei pentru 20 de primării, în vederea achiziţionării de sisteme tehnice de monitorizare a traficului rutier, doar 11 - Agrij, Bănişor, Chieşd, Creaca, Fildu de Jos, Gîrbou, Halmăşd, Meseşenii de Jos, Mirşid şi Pericei - au folosit banii. Celorlalte nouă le-au fost retrase sumele necheltuite.

ATOP Sălaj este format din şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi Pompierilor, subprefectul judeţului, şase consilieri judeţeni, trei reprezentanţi ai comunităţii şi unul al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei