Vineri , 7 Septembrie 2018

Asociaţia Nevăzătorilor s-a mutat în casă nouă

 După ce timp de 27 de ani a funcţionat în zona Astralis, Asociaţia Nevăzătorilor Sălaj s-a mutat, miercuri, în casă nouă. Noul sediu se află în zona centrală, fiind o facilitate pentru membrii asociaţiei faptul că se vor afla de acum înainte în apropierea principalelor instituţii din municipiu. 

 

Inaugurarea noului sediu a avut loc miercuri, 5 septembrie, în prezenţa conducerii şi a membrilor Asociaţiei, fiind un moment de sărbătoare pentru filiala sălăjeană. Noua locaţie a fost pusă la dispoziţia Asociaţiei de către Primăria Municipiului Zalău. Astfel, cei 500 de membri cât numără filiala sălăjeană sunt aşteptaţi să se prezinte de acum înainte la noul sediu, după cum a precizat, la inaugurarea acestuia, preşedintele Puiu Boiţ.

„Avem un sediu frumos, după ce timp de 27 de ani am locuit pe bulevardul Mihai Viteazul, la blocul Astralis, acum am fost nevoiţi să ne mutăm pentru că acel imobil a intrat în reparaţii şi am primit un spaţiu din partea Primăriei Zalău, care s-a gândit că fiind persoane cu deficienţe de vedere e mai greu să fim plasaţi într-un spaţiu la marginea oraşului, pentru că oricum avem greutăţi destul de mari în a ne deplasa. Aici suntem aproape de cele mai importante instituţii care ne interesează direct: Direcţia de Asistenţă Socială, Comisia de Expertiză, Primărie şi alte instituţii care, într-adevăr, sunt la îndemâna noastră”, a precizat, la inaugurare, Puiu Boiţ, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din judeţele Bihor şi Sălaj.

 

Asociaţia Nevăzătorilor are un rol important în creşterea calităţii vieţii celor care şi-au pierdut vederea. Este un sindicat ce reprezintă interesele membrilor săi şi în cadrul căruia se organizează activităţi multiple.

„Noi ne dorim să ştie toţi nevăzătorii din Sălaj că îi aşteptăm cu mare drag să vină la noul sediu pentru că Asociaţia Nevăzătorilor este constituită pentru ei. Această Asociaţie a fost înfiinţată în 1906, noi nu suntem organizaţi după Revoluţie, când fiecare şi-a făcut asociaţii după cum a dorit. Deci, interesul nostru, ca organizaţie, este să luptăm pentru drepturile nevăzătorilor, pentru că există ideea, care s-a împământenit la nevăzătorii noi, că statul le pune toate drepturile pe masă. Da, statul le asigură toate drepturile, după ce acestea se obţin. Iar acesta este meritul Asociaţiei Nevăzătorilor pentru că noi, practic, suntem un sindicat al nevăzătorilor. Menirea noastră, a Asociaţiei, este în primul rând să încercăm să uşurăm viaţa de zi cu zi a nevăzătorilor”, a completat Puiu Boiţ.

Noul sediu la care sunt aşteptaţi nevăzătorii din judeţul Sălaj este amplasat în Piaţa Iuliu Maniu nr. 9. În judeţul Sălaj, Asociaţia are aproximativ 500 de membri

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult