Vineri , 19 Aprilie 2019

Șapte comune sălăjene vor beneficia de servicii de cadastrare

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 149 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre acestea se numără și șapte comune din județul Sălaj. Este vorba despre Ileanda, Gîlgău, Zimbor, Năpradea, Românași, Sînmihaiu Almașului și Lozna.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional - Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Achizițiile se desfășoară pe loturi, astfel: șapte unități administrativ-teritoriale împărțite în patru loturi cu o suprafață totală estimată de aproape 137.000 de hectare, și 142 de unități administrativ-teritoriale împărțite în 142 de loturi cu o suprafață totală de 1,1 milioane de hectare.

Cele două proceduri vor fi finalizate cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală a contractelor depășește 164 milioane de lei.
Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5,7 milioane de hectare din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.
"Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate", mai arată sursa citată.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei