Luni , 5 Noiembrie 2018

Aproape jumătate dintre topografii sălăjeni nu profesează

Teoretic, avem în judeţul Sălaj 103 persoane fizice autorizate să execute lucrări de cadastrare. Practic, o bună parte a acestora nu profesează deloc, în ciuda faptului că au licenţă, unii lucrează doar cu jumătate de normă, iar alţii nu pot efectua orice fel de lucrare. Astfel, la nivel de judeţ, ne bazăm, practic, pe 20 de topografi care sunt activi şi pot efectua orice fel de lucrări.

 

Cu toate că, numeric, stăm bine când vine vorba de persoanele  fizice autorizate din jueţ care pot efectua lucrări de cadastru, în practică lucrurile nu sunt deloc foarte roz. Din cele 103 persoane fizice autorizate, 48 nu au avut, în anul 2018, nici măcar o lucrare. Situaţia a fost prezentată , în cadrul şedinţei de Colegiu prefectural din 29 octombrie, de directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj.

“Avem 103 persoane fizice autorizate cu drept de execuţie. Din acestea, 48 nu au înregistrat nicio lucrare în anul 2018. Sunt autorizaţi, au autorizaţiile valabile, efectiv nu lucrează”, spune Claudiu Balog, directorul OCPI Sălaj.

În contextul în care prefectul Florin Florian a vrut să ştie care e situaţia în alte judeţe, Claudiu Balog a explicat că “în judeţul Satu Mare, de exemplu, există un număr aproximativ egal de topografi, doar că numărul celor activi este semnificativ mai mare”.  Prefectul i-a recomandat directorului OCPI să folosească “cartonaşele galbene “ împotriva topografilor care nu îşi fac treaba.

Persoane fizice autorizate care desfășoară în mod curent sau periodic activități de cadastru avem, în Sălaj, 55, doar că 35 nu efectuează lucrări de înregistrare sistematică, nu au ca obiect principal de activitate lucrările de cadastru, nu dispun de resursele materiale și umane necesare desfășurării activității sau sunt autorizați în categoria C. Rămânem, astfel, cu 20 de persoane fizice autorizate  care sunt active şi pot efectua toate tipurile de lucrări.

Numărul redus de topografi care profesează, efectiv, în judeţ ar putea fi o explicaţie pentru greutatea cu care primăriile reuşesc să încheie contractele de prestări servicii pentru cadastrarea sistematică a terenurilor.

Comentariile celorlalți

Ospiciul de Cadastru pe 05.11.2018 la 18:29
Domnule Prefect!
Topografii sunt liber-profesiomisti,nu angajati la stat ,sau la PSD,asa ca,da cartonas galben la soacra dumitale!
Mai bine il intrebai pe directorul OCPI,daca mai face naveta pe bani publici!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult