Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 16 Februarie , 2017

Aproape jumătate din firmele sălăjene au maxim doi angajaţi

de Cioban Smaranda

Aproape jumătate dintre angajatorii sălăjeni activi au înregistraţi doar unu sau doi salariaţi. Astfel, 40 la sută din cei 4.700 de angajatori activi din judeţ funcţionează cu unu sau doi angajatori.

La ora actuală, Sălajul se confruntă cu un număr redus de angajatori care au mai mult de doi salariaţi. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspector șef Luminiţa Nemeş, la nivelul Judeţului Sălaj sunt înregistraţi 4.700 de angajatori activi, dintre care aproximativ 1.880, respectiv un procent de 40 la sută, au înregistraţi unu sau doi salariaţi.

În decursul anului 2016, inspectorii de muncă au realizat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă la 874 din cei 4.700 de angajatori, în urma cărora au aplicat 2.200 de măsuri.

Numărul redus al angajatorilor din judeţ explică într-o mare măsură lipsa oportunităţilor pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. În contextul în care judeţul Sălaj are o populaţie de peste 200.000 de locuitori, dintre care 65,7 la sută au vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, este improbabil ca cei 3.000 de angajatori activi care au mai mult de unu sau doi salariaţi să poată oferi locuri de muncă suficiente persoanelor de vârstă activă.

Altfel spus, criza locurilor de muncă este strâns legată de numărul mic de angajatori.