Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 4 Mai , 2017

APIA, deschis sâmbăta şi duminica: 15 mai, ultima zi în care se pot depune cererile pentru subvenţii

de Cioban Smaranda

Mai sunt câteva zile în care fermierii pot depune cererile unice de plată, având în vedere că termenul limită este de 15 mai. În aceste zile, personalul APIA lucrează peste program pentru a servi un număr cât mai mare de beneficiari.

Intrăm pe ultima sută de metri a Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată. Astfel, până în data de 3 mai au fost depuse în jur de 17.250 de cereri, comparativ cu 23.800, câte au fost depuse pentru anul trecut. Comparativ cu anul precedent, directorul APIA Sălaj, Călin Perneş, apreciază că fermierii sălăjeni vor depune în jur de 23.500 de cereri. În plus, directorul APIA evidenţiază că în acest an nu va exista posibilitatea ca fermierii să depună cererile unice de plată după 15 mai şi să achite penalităţi de întârziere. „Fac apel către toţi fermierii care până la data aceasta nu s-au prezentat la centrele locale sau la centrul judeţean pentru că termenul limită ni s-a transmis şi din partea domnului ministru va fi sigur 15 mai, fără posibilitatea de a mai depune cu penalităţi încă 25 de zile”, a declarat Călin Perneş.

De asemenea, Călin Perneş anunţă că până în 15 mai sediile APIA vor fi deschise inclusiv sâmbătă şi duminică astfel încât fermierii interesaţi să poată depune cererile. Colegii noştri vor fi inclusiv sâmbăta şi duminica până în data de 15. Programul nostru este flexibil, în funcţie de câţi fermieri vor fi. Nu pleacă niciun coleg până la rezolvarea tuturor dosarelor fermierilor care sunt prezenţi să depună cererile. La nivel naţional, la ora actuală, Sălajul se situează între primele 10 judeţe din ţară ca procent privind numărul de cereri depuse comparativ cu numărul de cereri depuse în anul precedent. În ultimele zile, la sediile APIA din judeţ s-au depus peste 400 de cereri pe zi”, informează directorul APIA Sălaj.