Marţi , 7 Martie 2017

APIA a început plăţile către crescători

Din 1 martie, APIA Sălaj a demarat procedura de plată pentru crescătorii de animale, urmând ca din 10 martie să înceapă plăţile şi pentru fermierii care au fost în eşantionul de control.

Potrivit declaraţiilor susţinute în şedinţa de Guvern din săptămâna precedentă, plata subvenţiilor este un obiectiv prioritar al Executivului:

“Primul obiectiv al programului de guvernare în agricultură este și rămâne acordarea la timp a subvențiilor pentru fermieri. După cum știți, am elaborat și aprobat toate actele normative necesare. Am înscris în bugetul Ministerului Agriculturii suma necesară pentru acordarea tuturor subvențiilor pentru fermieri. Ne-am organizat eliminând rămânerile în urmă privind controlul în teren. Am operaționalizat sistemul de prelucrare și procesare a datelor, am transferat la timp sumele de la Ministerul Finanțelor în contul APIA, printr-o colaborare perfectă între cele două ministere, Ministerul Agriculturii și Ministerul Finanțelor. Așa se face că pentru prima dată în România acordăm subvențiile începând cu data de 23 februarie anul acesta. După cum afirmați dumneavoastră şi după cum există în sarcina ministerului, ca și grafic de derulare a subvențiilor, în data de 10 martie încep și subvențiile pentru zootehnie. Dle prim-ministru, anul trecut aceste subvenții s-au dat în iunie - iulie. Anul acesta fermierii iau banii când lucrările se execută în câmp”, a declarat ministrul Agriculturii Petre Daea.

Precizăm că pentru anul de cerere 2016, fermierii vior încasa următoarele subvenţii: 186 de euro pentru sprijin cuplat pentru bivoliţe de lapte, 27 euro pentru sprijin cuplat ovine şi caprine, 690 de euro pentru sprijin cuplat taurine, carne şi metişii acestora şi 733 de euro pentru sprijin cuplat zootehnic pentru vaci de lapte. În ceea ce priveşte Ajutorul Naţional Tranzitoriu, acesta va fi în cuantum de 19,2 euro pentru tona de lapte livrat, 92 de euro/cap de animal pentru bovine şi aproximativ 6 euro pe cap de animal pentru ovine şi caprine.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei