Marţi , 12 Mai 2020

Apariție editorială

Editura Caiete Silvane anunță o nouă apariție editorială. În colecția Scriitor sălăjeni a văzut, recent, lumina tiparului, volumul profesorului Teodor Sărăcuț-Comănescu, intitulat „Augustin Buzura. Bio(biblio)grafii contemporane”, ediţia a doua adăugită şi îmbunătăţită.

 

Născut în 1954 în județul Bigor, Teodor Sărăcuț-Comănescu este licențiat în Litere, are un masterat în Management educational și un doctorat în Poetică și stilistică. De asemenea, este membru al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj.

Cel mai recent volum al său, „Augustin Buzura. Bio(biblio)grafii contemporane (perioada 1960-1980)”, ediţia a doua adăugită şi îmbunătăţită, a văzut lumina tiparului la Editura Caiete Silvane, în colecția Scriitori sălăjeni.

 

„Nu crede şi cercetează… şi voi fi mulţumit de a mă ajuta  să-mi acopăr rănile deschise încă. Lucrarea de faţă este o lucrare de sertar (cu excepţia ultimei părţi a Curriculumului vitae, care se cerea actualizat, din respectul pentru creator şi cititor) şi autorul ei este conştient că acum nu mai poate avea valoarea scontată, dar am lăsat totul neschimbat, fie şi din simplul motiv că semnatarul acestor idei ar fi putut să nu mai fie în viaţă, iar cineva să le fi folosit totuşi, aşa că se poate considera că această carte este mai degrabă o «filă» dintr-o istorie trecută, venită după două decenii absurde, unul de totalitarism exacerbat şi altul de democraţie prost înţeleasă. Mărturiile consemnate în această carte nu au avut sorţi de izbândă cu 20 de ani în urmă, ba mai mult, chiar s-a considerat că bibliografia nu corespunde, din motive lesne de înţeles. Corespundea o singură sursă bibliografică: Scriitori români la Congresul al XII-lea, dar sursa citată nu reprezenta, nici pe departe, ceea ce credeau neaveniţii, ci dimpotrivă, dorea să scoată în evidenţă tocmai tăria de caracter a omului şi scriitorului Augustin Buzura, într-un moment extrem de confuz şi unidirecţional pentru realitatea românească de atunci”, precizează autorul.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei