Luni , 23 Septembrie 2019

Aparat de imagistică 3D la Spital

Pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău vor beneficia de examinări medicale cu ajutorul imagisticii 3D. Acest lucru este posibil grație unei investiții de peste o jumătate de milion de lei, asigurată de la bugetul județului, ce a presupus achiziția unui sistem cu Raze x mobil.

Noul aparat de radiologie reduce considerabil expunerea la raze X atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medical, realizează examinări medicale cu ajutorul imagisticii digitale în proceduri endoscopice, urologice, de terapie a durerii, ortopedice, neurologice, vasculare, cardiologice și traumatologice.

 

Sistemul echipamentului medical achiziționat permite o largă diversitate de vizualizări clinice precum vizualizarea oaselor, vizualizarea vaselor și țesuturilor moi, a implanturilor dar și a instrumentelor chirurgicale. Prin capacitatea sa de a genera vizualizarea în felii de tip computer tomograf şi chiar cea în volume 3D în timp real, acesta reduce rata a două intervenţii chirurgicale iar procesele şi rezultatele pot fi verificate în timpul intervenţiei, medicul putând reacţiona întotdeauna direct.

Până la momentul dotării Spitalului județean cu acest echipament medical modern, pacienții aveau la dispoziție aparatura ce oferea proiecţia comună 2D, nu la fel însă de precisă în oferirea de informații medicale ca proiecția 3D, care reduce riscul expunerii la o a doua intervenție chirurgicală prin acestă precizie mult îmbunătățită a controlului medical.

 

Spre exemplu, doar în ceea ce privește intervențiile chirurgicale realizate în secția de ortopedie a Spitalului județean în anul 2018, din cele peste 1.300 de intervenţii chirurgicale efectuate, 60% au necesitat folosirea aparaturii medicale de proiecție 2D. De la începutul anului 2019 şi până în prezent, în cadrul aceleiași secții medicale s-au efectuat 969 intervenţii chirurgicale, mai mult de jumătate dintre acestea fiind necesară utilizarea echipamentului imagistic de proiecție 2D.

Investiția în valoare de peste 500.000 lei a fost finanțată de la bugetului județului. Condițiile mai bune și mai sigure de îngrijire a pacienților, precum și o mai mare acuratețe a diagnosticului, alături de condiții de tratament cât mai puțin invazive reprezintă obiectivul demersurilor de dotare cu echipamente și aparatură medicală a Spitalului Județean de Urgență din Zalău. În intervalul 2018-2019 au fost promovate în acest sesn proiecte în valoare de peste 40 milioane de lei, din fonduri europene, de la bugetul județului și alocări de la bugetul de stat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei