Luni , 14 Mai 2018

Apă termală la Pericei

 Primăria Pericei desfăşoară atât proiecte europene, cât şi proiecte din fonduri guvernamentale. Un interes al administraţiei locale este, însă, permanent, turismul şi punerea în valoare a obiectivelor turistice pe care le are. Noutatea anului 2018? La Pericei se încearcă obţinerea apei termale. 

Potrivit primarului comunei Pericei, Boncidai Csaba, se încearcă punerea în valoare a zestrei subterane. În acest sens, administraţia gândeşte un proiect de obţinere a apei termale, proiect ce se doreşte a fi finalizat în aproximativ cinci ani. 
„Avem o zestre pe care trebuie să o punem în valoare. Acum pregătim un proiect de a pune în valoare apă termală întrucât avem aceste bunuri subterane, care, din păcate, nu sunt suficient valorificate. Este un proiect care sperăm că va avea rezultate în patru-cinci ani. Am dori un centru de tratament conform strategiei noastre şi dacă, într-adevăr, căldura va permite, ne-am dori să încălzim şi serele şi solariile cu apă termală”, precizează Boncidai Csaba, primarul comunei Pericei.
În zonă mai există o bază de tratament similară, la Boghiş. Se încearcă, prin punerea în valoare a apei termale la Pericei dezvoltarea turismului la nivel local. 

Comentariile celorlalți

GERGELY pe 04.08.2018 la 21:59
FELICITARI CSABI !!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei