Marţi , 12 Februarie 2019

Angajaţii din construcţii rămân asiguraţi, deşi sunt scutiţi de plata contribuţiilor la Pilonul II pentru următorii zece ani

Angajaţii din construcţii rămân asiguraţi, chiar dacă nu sunt obligaţi să plătească toate contribuţiile în următorii zece ani. Lămuririle vin din partea ministrului de Finanţe, în vreme ce opoziţia susţine că Ordonanţa de Urgenţă nr 114 care a mărit salariile în domeniul construcţiilor nu este aplicabilă. Salariul minim brut este de 3 mii de lei pentru angajaţii din construcţii, de la 1 ianuarie, iar aceştia sunt scutiţi de plata contribuţiilor la Pilonul II, pentru următorii zece ani.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, explică faptul că angajaţii din construcţii sunt şi râmân asiguraţi în continuare, chiar dacă în următorii zece ani nu sunt obligaţi să plătească toate contribuţiile.„Asta înseamnă că statul preia sau scuteşte angajatorul de anumite obligaţii faţă de stat, dar, în schimb, acei angajaţi din zona de construcţii rămân asiguraţi, (...) tocmai pentru ca acel angajat să aibă minimum echivalentul a 500 de euro net în zona de construcţii”, a spus Eugen Teodorovici, la un post naţional de televiziune.

 

 

PNL atacă OUG 114 la Comisia Europeană

 

 

De cealaltă parte, opoziţia spune că măsura nu poate fi pusă în practică, din cauza condiţiilor pe care le impune.

“Partidul Naţional Liberal, folosind mijloacele parlamentare democratice avute la dispoziție, a încercat să anuleze, cât mai rapid, acest act normativ foarte nociv  pentru cetățenii români şi economia românească. Astfel, cu toate că am reuşit să adunăm 114 semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, care să includă pe ordinea de zi şi abrogarea OUG 114 / 2018, majoritatea abuzivă PSD / ALDE a respins demersul PNL”, spune liderul PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode.

Pe de altă parte, liberalii sunt decişi să sesizeze Comisia Europeană cu privire la  OUG 114.

“Din analiza departamentelor de specialitate ale Partidului National Liberal şi în urma consultării cu reprezentați ai mediului de afaceri am identificat însă, în textul OUG 114/2018, şi o serie de posibile încălcări grave ale Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, a legislației privind concurenţa şi a celei privind funcționarea pieței interne. Din acest motiv am hotărât să sesizam Comisia Europenă, în calitate de gardian al respectării legislației comunitare”, a adăugat Lucian Bode.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop