Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Luni , 5 Martie , 2018

Amenzi de peste 23.500 lei pentru transportul public de persoane și mărfuri

de Cristina POP

 Polițiștii rutieri au desfășurat în perioada 26 februarie-4 martie, la nivel județean, o acțiune ce a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind transportul de persoane și mărfuri. În cadrul acțiunii au fost verificate 188 de autoutilitare transport marfă și 168 de autoutilitare transport persoane.

În acest context, oamenii legii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale la OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 19 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cinci pentru transport persoane peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, două transportatorilor de mărfuri pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 49 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, în perioada de referință a fost aplicată și o sancțiune la OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Valoarea sancțiunilor se ridică la suma de 23.500 lei.