Joi , 11 Mai 2017

Amenzi de 8.500 de lei și avertismente de la inspectorii de muncă

 În urma controalelor efectuate în luna aprilie, inspectorii de muncă au constatat că majoritatea agenților economici au respectat prevederile legale. Astfel, din cei 63 de agenți economici controlați, doar 12 au fost sancționați.

Potrivit unui comunicat remis de ITM Sălaj, pe parcursul lunii aprilie inspectorii de muncă au efectuat acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și securității în muncă . Principalul obiectiv al acțiunilor de control a fost depistarea muncii nedeclarate și verificarea mmodului în care sunt respectate prevederile legislației în vigoare, arată Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj.

În domeniul relațiilor de muncă au fost controlați un număr de 63 de agenți economici dintre care 12 au fost sancționați, aplicându-se 21 de avertismente. Deficiențele constatate pentru care s-au aplicat avertismente se referă la: nerespectarea prevederilor privind sărbătorile legale și a repausului săptămânal, nerespectarea obligației de a ține evidența orelor de muncă prestate de fiecare salariat, nerespectarea dispozițiilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte, necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților în format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, precum și completarea registrului cu date eronate sau incomplete.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați un număr de 31 de agenți economici aplicându-se două amenzi în valoare totală de 8.500 de lei pentru lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul SSM, respectiv nerespectarea normelor ISCIR la motostivuitoare”, se arată în comunicat.

Sursa citată adaugă că în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au aplicat 15 avertismente pentru lipsa evaluării riscului de accidentare și îmbolnăvirii profesionale pentru toate locurile de muncă și a planurilor de prevenire și protecție, neutilizarea echipamentului individual de protecție, nerespectarea obligației de a stabili prin fișa postului atribuțiile și răspunderile SSM pentru toți lucrătorii, neefectuarea controlului medical periodic sau la angajare și neelaborarea instrucțiunilor proprii în domeniul securității și sănătății în muncă pentru toate activitățile desfășurate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop