Vineri , 6 Septembrie 2019

Amendați pentru depășiri neregulamentare

Depășirea neregulamentară a unui alt vehicul aflat în trafic sau a coloanei oprite la semafor a devenit obişnuinţă pentru mulți șoferi. Graba și oboseala îi determină deseori pe mulți șoferi să se abată de la normele rutiere și să se angajeze în manevre aproape sinucigaşe. Polițiștii reamintesc, însă, că o astfel de abatere se poate lăsa cu amenzi și poate provoca accidente.
În primele șapte luni ale anului, poliţiştii rutieri au aplicat 266 de sancţiuni pentru depășiri neregulamentare. Pe fondul acestei abateri, în perioada de referință, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a înregistrat două accidente de circulație grave, soldate cu doi răniți grav.
Tot în această perioadă, pentru că au pătruns pe sensul opus de circulaţie, 14 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional de oamenii legii. Din punct de vedere al evenimentelor rutiere, pe acest segment s-a înregistrat un accident grav de circulaţie soldat cu doi răniți grav și unul ușor.
 
"Pentru a putea efectua o depășire corectă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj reaminteşte conducătorilor auto că cel aflat la volan trebuie să semnalizeze intenția de a se angaja în depășire și să treacă la acțiune numai după ce s-a convins ca aceasta se poate face fără pericol. Totodată, conducătorul auto trebuie să păstreze în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de mașina pe care o depășește și să reintre pe partea dreaptă a drumului, după ce se va asigura că aceasta se poate face fără pericol pentru vehiculul depășit. Șoferul care urmează a fi depășit trebuie să creeze condiții pentru depășire, fiind obligat să ia unele măsuri, precum păstrarea limitei de viteză cu care circulă, atunci când i se semnalizează că urmează a fi depășit, și să se angajeze cât mai aproape de marginea din dreapta drumului", precizează oficialii IPJ Sălaj.
Nerespectarea prevederilor care reglementează efectuarea în siguranță a manevrelor de depășire atrage după sine sancționarea șoferilor cu 4-5 puncte amendă și suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 30 de zile.
 
Dacă o depășire periculoasă este urmată de un eveniment soldat cu pagube materiale, șoferul este sancţionat cu amendă cuprinsă în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile. Dacă vorbim de fapte penale, permisul este reținut până la soluționarea cauzei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

09 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
09 Aprilie 2020
Citeşte mai mult