Marţi , 24 Martie 2020

Amendați pentru că au ieșit noaptea din case

Mai multe echipaje mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au ieşit, ieri seară, pe şoselele din toată țara, inclusiv în Bihor, pentru a verifica felul în care cetăţenii respectă măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19. Ordonanța Militară nr. 2 stabilește că pe timpul nopţii, între orele 22-6, pot ieşi din case doar cei care merg la muncă, fac cumpărături, au urgenţe medicale ori trebuie să-şi plimbe animalele de companie.

În intervalul orar 22-6, polițiștii au legitimat 48 de persoane și au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei

Potrivit Ordonanței Militare amintite, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

Măsura se aplică începând din data de 23 martie a.c., ora 22,00.

Totodată, conform prevederilor ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală! Conform prevederilor legale, sancțiunile contravenționale sunt între 100-5.000 de lei - pentru persoanele fizice și între 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Autoritățile mai precizează că pe perioada menținerii stării de urgență, polițiștii vor circula cu semnalele luminoase în funcțiune.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

04 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
04 Aprilie 2020
Citeşte mai mult