Miercuri , 5 Iunie 2019

Ambulanţe noi pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi Sălajul

 36 de ambulanţe au ajuns azi, 5 iunie,  la Serviciile de ambulanţă din ţară şi alte 15 au intrat în parcurile auto de la ISU SMURD. În judeţul Sălaj a ajuns o ambulanţă de tip C2 , adică având echipaj de intervenţie cu medic. Achiziţia ambulanţelor s-a făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin proiectul „Îmbunătăţirea Capacităţii de intervenţie la Urgenţele Medicale -regiunea Nord Vest”, în cadrul Programului Operaţional Regional  2014-2020.

Dotarea serviciului medical de urgență prespitalicească se încadrează în reformele promovate de Guvern în domeniul sănătăţii şi va crește capacitatea de intervenție a echipajelor, precum şi calitatea serviciilor oferite pacienţilor.

O ambulanţă de tip C2 , adică autosanitaă cu medic, a ajuns azi şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj, aceasta urmând să fie folosită la nivelul municipiului Zalău.

De altfel, Sălajului îi sunt alocate, în total, 14 autosanitare, potrivit informaţiilor furnizate de managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Narcisa Balint. Sălajul a primit 5 ambulanţe de tip B2 (cu asistent medical), cu tracţiune 4X2 , din care 3 au ajuns deja şi sunt operaţionale la Crasna, Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei, iar două urmează să sosească în viitorul foarte apropiat. De asemenea, în judeţ vor  ajunge mai ajunge 4 ambulanţe de tip B2  cu tracţiune 4x4 şi alte 4 ambulanţe de tip A, folosite pentru transport medical.

În total, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj dispune, în momentul de faţă, de 34 de autosanitare, din care 3 au echipaj cu medic. Parcul auto se va extinde la 45 de autosanitare, după ce toate ambulanţele promise vor ajunge în Sălaj.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei