Marţi , 14 Ianuarie 2020

Alocaţiile cresc cu 5,7 lei

 De luna viitoare, copiii primesc alocaţii majorate cu 3,8 la sută, cât a fost calculată rata medie a inflaţiei. Asta înseamnă că în februarie, când se dau banii aferenţi lunii ianuarie, copiii vor primi cu 5,7 lei, respectiv 11,4 lei în plus. Alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi a tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora va fi cu 5,7 lei mai mare, iar pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani si pentru cei cu handicap până la 18 ani majorarea va fi de 11, 4 lei.

În noiembrie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care prevede creşterea alocaţiilor cu rata medie anuală a inflaţiei. 

Cât despre dublarea alocaţiei, deşi președintele Klaus Iohannis a  promulgat legea care prevede acest lucru, PNL a anunţat că ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare, angajarea răspunderii Guvernului.

Potrivit declarațiilor ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, dublarea alocațiilor ar avea  un impact bugetar de 6 miliarde lei.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei