Vineri , 8 Februarie 2019

Alegerile europarlamentare, examen important pentru ALDE

Alegerile europarlamentare reprezintă un examen important pentru formaţiunile politice de pe scena românească, inclusiv pentru ALDE. Subiectul a fost abordat , în detaliu, de liderul ALDE Sălaj, Valeriu Crişan, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 6 februarie, la Zalău. A participat, la această conferinţă, şi Ionel Petre, subsecretar de stat , vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate ( ANANP) şi preşedinte  ALDE Dâmboviţa.

 

 

Se înfiinţează un nou Serviciu în judeţ

 

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate a vorbit despre rolul instituţiei pe care o reprezintă şi despre motivele care au stat la baza înfinţării acesteia. Concret, s+a urmărit implementarea unor politici unitare, la nivel naţional, cu privire la admnistrarea şi gestionarea aspectelor care ţin de ariile protejate. Agenţia s-a înfiinţat în 2016, iar în acest moment sunt in desfăşurare concursuri pentru ocuparea posturilor prevăzute în organigramă.  La nivel naţional, Agenţia va avea în total 400 de angajaţi, plus încă 90 la nivel central.

“Vestea bună e că în  Salaj vom avea o structură teritorială cu opt posturi: un şef de serviciu şi şapte posturi de execuţie. Scopul acestor structuri teritoriale este de a asigura administrarea unitară şi eficientă a  ariilor naturale protejate în toate zonele ţării. În momentul de faţă se derulează selecţia pentru 59 de posturi iar în perioada următoare se vor putea depune dosare pentru încă 141 de posture, astfel încât, cu cele 200 de posturi nou înfiinţate,  ANANP să funcţioneze în condiţii optime, avizele , autorizaţiile şi  alte documente eliberate de către noi să fie mult mai rapid şi mai facil obţinute de către cei interesati”, a explicat  vicepre;edintele ANANP.

 

 

Panouri fotovoltaice, pe banii statului

 

Ionel Petre a vorbit, în conferinţa de presă de la Zalău, depre programul care se derulează în acest moment prin Agenţia Fondului de Mediu referitor la instalarea panourilor fotovoltaice de către persoanele fizice la case, pe  banii statului.

“Puterea de producere a curentului electric este de până la 3 kW , iar finanţarea este  până la 20.000 lei cu condiţia ca proprietarul sa achite 10 la sută firmei care instalează panourile. Bugetul final al acestui program este de 115 milioane euro şi este împărţit pe regiuni astfel încât să poată oferi posibilitatea tuturor cetăţenilor din toate zonele ţării de a aplica pentru acest program având în vedere faptul că regula de selecţie este primul venit primul servit . Pentru regiunea de Nord Vest este alocată o sumă care poate acoperi  necesarul pentru 30 de mii de gospodării.”, a explicat Ionel Petre.

 

         

 

 

ALDE vrea cel puţin cinci mandate de europarlamentar

 

 

 

“Ţinta ALDE la nivel naţional pentru  alegerile europarlamentare este de 15  la sută,  cu probabilitatea de a obtine 5-6 mandate de europarlamentari  ALDE. Partidul a intrat în Parlamentul României în anul 2016, de la prima încercare,  iar sondajele arată astăzi, în varianta cea mai pesimistă, un procent de  12-13  la sută  din intenţia de vot a populaţiei , ALDE fiind singurul partid din istoria post decembristă care nu s-a erodat la guvernare. Alegerile europarlamentare vor fi un examen important pentru ALDE , tendinţa cetăţenilor de a ieşi la vot  fiind redusă. În calitate de prieten al filialei ALDE Sălaj, îi sfătuiesc pe colegii mei să  se mobilizeze în următoarea perioadă în acţiunile de precampanie şi campanie şi de  finalizare a procesului de organizare în tot judeţul”, a a afirmat Ionel Petre, preşedine al ALDE Sălaj.

 

 “În cele patru luni de când am preluat organizaţia ALDE Sălaj, făcând abstracţie de perioada sărbătorilor de iarnă,  s-au constituit organizaţii locale în jumătate din comunele şi oraşele judeţului Sălaj , procesul de organizare fiind în curs de desfăşurare. Oamenii se uită la noi, la ALDE, din ce în ce mai mult ca la o formaţiune autentic liberală de centru – dreapta şi o formaţiune capabilă să nu facă excese nici într-o parte , nici în cealaltă. Pe fondul fragmentării PNL în judeţ, care de fapt este PDL, o parte din liderii PNL au fost traşi pe linie moartă şi, probabil, urmează să-şi găsească locul în altă parte. Anul acesta ne aflăm într-un moment decisiv pentru viitorul României , atât în plan intern cât şi  european . Suntem la o răscruce , iar deciziile pe care cu toţii le vom lua în următoarele luni vor defini viitorul ţării şi reprezentarea europeană a României pentru anii ce vor urma. In privinţa alegerilor europarlamentare în judeţul nostru este o situaţie mai grea, în condiţiile în care avem trei candidaţi din judeţ: Corina Creţu de la Năpradea, Dacian Cioloş de la Pericei şi încă un candidat de la Românaşi. România are nevoie de reprezentanţi în instituţiile europene care se bat pentru români , pentru drepturile lor.  Aceasta va fi linia promovată de ALDE în viitorul mandat al Parlamentului European , însă pentru a fi prezenţi acolo avem nevoie de implicarea tuturor membrilor ALDE. Cred ca românii nu mai vor sa fie reprezentaţi în Parlamentul European de europarlamentari români care să voteze impotriva României . Aici aş aminti un europarlamentar din Sălaj  care sigur se va regăsi pe listele PNL şi care a votat, nu demult, împotriva României. Il aşteptăm în campanie şi noi , şi cetăţenii să ne explice de ce a votat împotriva României, situaţie care nu a mai fost intâlnită în Parlamentul European, ca reprezentanţii unei ţări să voteze împotriva propriei ţări”, a declarat liderul ALDE Sălaj, referindu-se la europarlamentarul Daniel Buda.

“Lista candidaţilor ALDE pentru alegerile europarlamentare este în curs de finalizare, acum ne aflăm în plin proces de evaluare, dar se ştie că avem deja candidaţi consacraţi, Norica Nicolai şi Renate Weber, cunoscute ca susţinătoare a luptei pentru drepturile omului”, a adăugat acesta.  

         

Valeriu Crişan: OUG 114 e bună, dar sunt necesare unele lămuriri privind aplicarea acesteia

 

 

“Am avut mai multe întâlniri cu  antreprenorii din judeţ, un subiect foarte discutat a fost OUG 114/2018 aplicabilă în sectorul construcţii , în care antreprenorii au sesizat o serie de probleme.  ALDE, în calitate de partid de dreapta , şi implicit Filiala Sălaj  nu putea rămâne indiferent ,  vom susţine în Parlament toate amendamentele aduse de către mediul de afaceri din Sălaj . Insă de multe ori este şi o chestiune de interpretare , în ansamblul ei Ordonanţa este bună , scopul ei este de a încerca să menţinem în ţară forţa de muncă calificată şi să nu mai fim furnizori pentru alte ţări de forţă de muncă calificată ieftină. La un salariu de 3.000 de lei brut, astăzi un angajat primeşte 1.774 lei net , iar in conditiile aplicarii ordonantei pentru acelasi salar de 3.000 de lei brut  angajatul primeşte 2.363 lei net deci cu 589 lei în plus , desigur vorbim strict de sectorul construcţiilor şi de codurile CAEN cuprinse în Ordonanţă”, spune Valeriu Crişan.

         

Cât despre proiectul de buget, Valeriu Crişan spune că opoziţia critică fără a avea argumente concrete.

 

“Cu privire la discuţiile care au loc în aceste zile despre buget , acestea urmăresc ca forma finală care va fi adoptataă de Guvern să fie cea mai bună şi să mulţumească toate părţile implicate. Nu există probleme în ceea ce priveşte bugetul , asa cum încearcă reprezentanţii opoziţiei să lase de înţeles . Opoziţia critică fără a avea argumente  şi fără să prezinte soluţii concrete prin care să-şi justifice aceste nemulţumiri invocate generic. Pot să vă asigur ca toţi cei implicaţi contribuie la realizarea unui buget care să facă faţă necesităţilor pe care România le are”, a precizat liderul ALDE Sălaj, Valeriu Crişan.

         

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
20 August 2019
Citeşte mai mult