Duminică , 4 Noiembrie 2018

ALDE propune realizarea unui acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor

 

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri, 2 noiembrie, la Zalau, presedintele ALDE Salaj, Valeriu Crisan, a vorbit despre propunerea formatiunii privind realizarea unui acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor”.

Valeriu Crisan a vorbit despre principiile fundamentale care fac posibilă, in opinia formatiunii pe care o reprezinta, stoparea încălcării drepturilor și libertăților românilor. Potrivit acestuia, e nevoie de „curățirea instituțiilor de forță de acei oameni care au comis abuzuri și recâștigarea încrederii românilor în Justiție: desecretizarea, denunțarea și abrogarea protocoalelor nelegale, retragerea din funcțiile ocupate din sistemul judiciar al tuturor celor care au semnat aceste protocoale, inființarea unei Comisii independente pentru adevăr și reconciliere, impunerea principiului ca ministrul Justiției să fie un expert, fără carnet de partid, și, în oglindă, limitarea influenței președintelui – care este și el un om politic- în numirea procurorilor, menținerea unui dialog cu oficialii europeni prin care să promovăm pragmatic și inteligent o agendă care să demaște manipulările operate la Bruxelles de către oameni ca Monica Macovei sau diverși alți politicieni”.

 

Aceste principii garantează că nu vom irosi eforturile comune pe care le-au facut magistrații onești, organizații profesionale ca AMR și UNJR, jurnaliști, oameni politici și sute de mii de români, care nu își doresc abuzuri. Angajamentele pe care ALDE și le-a asumat încă de la înființare au fost apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și asigurarea unui sistem de justiție independent. Prin acordul propus, ALDE nu face nici un pas în spate sau lateral de la aceste principii pe care le considera fundamentale. Acordul reprezintă o soluție pentru a opri dezbinarea creată în societatea românească și pentru a pune capăt, odată pentru totdeauna, protocoalelor secrete”,crede presedintele ALDE Salaj, Valeriu Crisan.

 

In contextul in care încrederea cetăţenilor în justiţie se afla într-un declin accentuat în ultima perioadă, statul de drept trebuie servit de magistraţi imparţiali, independenţi, dar şi responsabili pentru actele lor, care înțeleg să nu acţioneze în afara controlului celorlalte puteri ale statului, a continuat Valeriu Crisan. Totodată, ALDE propune un dialog cu partenerii europeni, un dialog deschis. Liderii europeni au început deja să recunoască rolul negativ pe care protocoalele l-au avut pentru sistemul de justiție din România. E un pas înainte, pe care trebuie să îl continuăm. Mesajul pe care ALDE il transmite public este unul care se bazează pe apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Este o condiție principală care trebuie să fie la baza oricărei discuții care se poartă la nivelul societății românești. Avem nevoie de dialog, de consens, pentru a ajunge la un punct comun și pentru a pune capăt rupturii care s-a produs în societate”,este de parere presedintele ALDE Salaj , Valeriu Crisan.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult