Marţi , 6 August 2019

Aglomeraţie la paşapoarte

 În contextul creșterii, în această perioadă, a numărului de persoane care solicită diverse tipuri de servicii la ghișeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, autorităţile reamintesc faptul că platforma pentru programarea online a solicitanților de pașapoarte  este funcţională , la adresa www.epasapoarte.ro.

 

Solicitanţii de paşapoarte se pot programa online, evitând astfel statul la coadă,  intrând pe site+ul www.epasapoarte.ro. De asemenea, Direcția Generală de Pașapoarte a dezvoltat o aplicație online care oferă posibilitatea verificării în timp real a statusului cererii de emitere a unui pașaport electronic.

Link-ul este disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro., precum și pe site-ul Instituției Prefectului Sălaj, secțiunea Pașapoarte – programare online, criteriile de căutare fiind numărul de cerere sau ultimele nouă cifre din CNP și data depunerii cererii.

În luna iulie, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Sălaj a preluat 2.328 cereri de eliberare a pașapoartelor, comparativ cu 1.751 cereri în luna iunie.

În prezent, preluarea cererilor se face, la sediul din Zalău, la două ghișee, unul din ele fiind rezervat programărilor online. La un al treilea ghișeu se realizează eliberarea pașapoartelor. Ghișeele funcționează luni, între orele 8.30-18.30 și marți-vineri, între orele 8.30-16.30. Activitatea la punctul de lucru din Şimleu Silvaniei este suspendată până în data de 31 octombrie 2019.

În zilele de 15 şi 16 august SPCEEPS Sălaj nu va avea program de lucru cu publicul.

Plata taxelor pentru eliberarea pașapoartelor se poate face la unitățile CEC Bank, Trezorerie și la Poșta Română, online sau prin virament bancar, cu ordin de plată. Pașapoartele pot fi primite la adresa de domiciliu, prin curier sau pot fi ridicate de la sediile Serviciilor de Paşapoarte din reședințele de județ sau de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
22 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult