Joi , 18 Aprilie 2019

Agenda culturală bogată pentru 2019

Conducerea Centrului de Cultură şi Artă a Judeţului Sălaj a prezentat joi, 18 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, agenda culturală pentru acest an, acţiunile incluse urmând să fie realizate în funcţie de alocările bugetare, de realizarea veniturilor şi de alte elemente ce pot constitui pericole sau avantaje pentru activitatea unei instituţii judeţene de cultură. Printre evenimentele ce vor fi organizate pentru iubitorii de cultură se numără festivaluri de muzică, de poezie ori film, tabere de meştesuguri, concursuri folclorice şi sesiuni ştiinţifice.

 

Nu vor fi neglijate nici acțiunile de promovare a spațiului și patrimoniului cultural sălăjean, prin editarea și tipărirea de albume și monografii, reabilitarea de case tradiționale, organizarea unei caravane a culturii sălăjene, precum și realizarea unor site-uri, CD-uri și DVD-uri de conservare și promovare a culturii tradiționale în Sălaj.

În bugetul pe acest an a Centrului a fost cuprinsă suma de 75.000 de lei pentru finanţarea nerambursabilă  a unor proiecte culturale ce vizează spaţiul sălăjean. Banii vor fi acordaţi conform unui concurs de proiecte.

În total, instituţia dispune de un buget de 600.000 de lei pentru organizarea de manifestări culturale, inclusiv editarea şi tipărirea de cărţi şi publicaţii.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei