Vineri , 19 Mai 2017

Adolescentă de 15 ani din Jibou, înjunghiată mortal

Actualizare

Sâmbătă, s-a dispus luarea măsurii de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru inculpatul Matei Florin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. "Există probe administrate în dosar care arată că s-a săvârşit infracţiunea de omor, însă, până la finalizarea dosarului, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", a comunicat prim procurorul Crin Bologa.

 

Copilul minorei ucise, un băieţel de un an şi trei luni, a fost preluat de Complexul de Servicii Comunitare Cehu Silvaniei. În ceea ce priveşte copilul, se vor căuta soluţii de reintegrare în familia lărgită.

Familia va beneficia de ajutor de înmormântare deoarece mama minorei este asistent personal angajat al Primăriei Jibou pentru a avea grijă de copilul ei cu autism. În plus, Consiliul Local Jibou va decide alocarea unui ajutor de urgenţă pentru copil şi familie.

 

Anterior momentului crimei, marţi, 16 mai, inculpatul Matei Florin a mai provocat un scandal la domiciliul fetei. În cauză, s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire şi alte violenţe. Victimele acelui atac, fata şi concubinul mamei au primit îngrijiri medicale, după care au fost externate. Scandalul a fost provocat după ce adolescenta, care se mutase în urmă cu câteva luni la locuinţa inculpatului din Cuceu, s-a întors la domiciliul mamei din Jibou (a fost scoasă din imobilul din Cuceu de reprezentanţii Compartimentului de Asistenţă Socială şi a poliţiei locale, care, la sesizarea verbală a mamei fetei cum că ar fi posibil că fata să nu fie bine în Cuceu, s-au prezentat să evalueze situaţia. Din evaluare a reieşit că fata locuia în Cuceu sub presiunea ameninţărilor. Conform voinţei exprimate de adolescentă, fata a fost dusă la domiciliul mamei ei din Jibou, unde ea considera că este în siguranţă).


 

Actualizare

Din anchetă reiese că victima avea o relaţie cu agresorul. Astfel, cei doi tineri erau vecini şi aveau un copil. Cercetările nu au stabilit dacă tinerii locuiau împreună şi care era stadiul relaţiei între cei doi înainte de momentul faptei. Astfel, prim-procurorul Crin Bologa a declarat că ancheta este în desfăşurare şi este prematur să fie oferite publicităţii alte date, urmând ca acestea să fie transmise după confirmarea oficială.

 

Joi seara, o fată de 15 ani din Jibou a fost ucisă de prietenul ei. Cazul a intrat în competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, care efectuează o anchetă, în colaborare cu autorităţile cu atribuţii în acest domeniu pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs tragedia.

Joi seara, o tânără de 15 ani din Jibou şi-a găsit sfârşitul într-un mod violent. Din datele preliminare ale anchetei, reiese că fata a fost înjunghiată în repetate rânduri de concubinul său, un tânăr de 18 ani. Contactat telefonic, agent şef adjunct Maria Cristea, în calitate de purtător de cuvânt al IPJ Sălaj a confirmat faptul că joi seara, în jurul orei 21.33, s-a înregistrat o sesizare cu privire la această faptă. Astfel, conform sesizării, un  tânăr a înţepat o minoră cu un cuţit în zona gâtului. Momentan se fac cercetări cu privire la circumstanţele în care s-a produs fapta. Dosarul a intrat spre competenta soluţionare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Contactat telefonic, prim-procurorul Crin Bologa a declarat că s-a înregistrat o cauză care are ca obiect suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor. Suspectul a fost prins. Conform rezultatelor preliminare, se pare că tânărul, care era prietenul fetei, în urma unui scandal, a înjunghiat-o în repetate rânduri pe aceasta. La ora actuală, ancheta este în faza de urmărire penală.

 

Comentariile celorlalți

raduly angela pe 20.05.2017 la 16:09
MERITA ARS PE RUG
Oricare pe 19.05.2017 la 18:32
Nosa, Marc, Ghita Pop si Ciunt is de vina!
Oricine pe 19.05.2017 la 14:24
Ăsta ar trebui castrat fără anestezie, ținut asa vreo săptămână și după aia pușcărie în centru! Gunoi ordinar!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei