Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 6 Octombrie , 2017

Activităţi în Săptămâna prevenirii criminalității, în şcoli şi autobuze

de Cristina POP

 Inspectoratul de PolițieJudețean Sălaj a continuat activitățile preventive, tema specifică a acestei zile fiind prevenirea infracţiunilor comise cu violență, joi fiind cu accent pe prevenirea violenței în familie. 

Astfel de activități au fost desfășurate inclusive joi, pe raza judeţului, precum și în autobuzele destinate transportului urban, din municipiu și la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”.  

Informaţii legislative utile:

În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003, persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligațiile sau interdicțiile indicate expres de lege, cum ar fi: evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor, în locuința familiei; limitarea dreptului de folosință al agresorului numai asupra unei părți a locuinței comune, obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima etc.

Vineri, 6 octombrie a.c., cea de-a cincea zi a „Săptămânii prevenirii criminalității”, polițiștii au avut ca temă siguranța rutieră. Oamenii legii au fost prezenți în școli și grădinițe, unde au avut loc dezbateri și discuții deschise cu copiii. La activități au participat aproximativ 130 de copii.